Start Omhoog

 

  KENYA, A WONDERFUL WORLD OF SAFARI AND BEACH


“Wij bieden u een prachtige combinatie reis aan waarbij een bezoek aan de mooiste wildparken wordt gecombineerd met een strand vakantie.”
Zo begon de eerste kennismaking met de reis naar Kenia. Na een vlucht van zo’n 8 uur kwamen we in een warm Nairobi aan. Na het koude Nederland een verademing. Omdat het al laat was, gingen we direct door naar het hotel.
Zo merkten we dat alle bagage inpakken een heel gedoe was. Rolstoelen, koffers en een opvouwbare fiets gingen in een jeep en 2 busjes en daarna gingen wij er nog bij in.
Gelukkig waren de chauffeurs prima in staat om dit voor elkaar te krijgen.
Bij de eerste rit door nachtelijk Nairobi kregen we al een idee van de hobbels die ons te wachten zouden staan, letterlijke hobbels dan wel te verstaan.
Na onze nachtrust was het verzamelen ook alweer vroeg, we zouden een lange rit krijgen. Met alle bagage al weer in de auto’s (de fiets bleef in Nairobi, die zou niet nodig zijn bij de safari’s) was het zaak om een goed plekje te krijgen in de busjes, flessen water bij de hand, en natuurlijk de fototoestellen gereed.
Een rit door Nairobi, een grote stad met veel ro(n)kende (vracht)auto’s, veel mensen en veel groen. De redelijk goede wegen brachten ons richting Shaba National Reserve.
Tot we ongeveer 50 kilometer buiten Nairobi waren. Toen was het veel zand, stenen, gaten in de weg, hobbelen in de auto en ja, zo nu en dan eens asfalt.
Het avontuur was dus begonnen.
Maar het was wel mooi, soms een onverwacht uitkijkje, een veelkleurigheid aan mensen, hutjes, huisjes, markten, een lunch zomaar ergens langs de weg, het passeren van de evenaar

 (wat we hierna nog vele keren deden, maar ja de eerste keer is natuurlijk wel bijzonder), langs Mount Kenya (5199 meter hoog en meestal in de wolken)   en als klap op de vuurpijl panne.
Met bekijks van veel lokale mensen, want wanneer zouden ze weer zoiets te zien krijgen.
Na een vermoeiende maar mooie rit kwamen we bij een oase. Ons hotel in het Shaba National Reserve. Heerlijk om even in de schaduw te zitten met wat drinken.
En even op een niet hobbelende manier met elkaar te praten en elkaar te leren kennen.
Na het uitpakken van de bagage zouden we nog een rit, een gamedrive maken in het buitengebied (waarbij het laten zien van zoveel mogelijk wild als “spel” gezien wordt).
Behalve een mooie zonsondergang kregen we ook veel wild te zien, ook de volgende dag. Olifanten, zebra’s, giraffes, apen, vogels en nog veel meer.

Na het Shaba National Reserve reden we naar een gebied dat weer veel verder lag, dus een lange hobbelende rit, een lunch onder de acaciabomen en daarna aankomen in een groen gebied. Met veel hoogte verschil. We reden namelijk naar Lake Nakuru in de Rift vallei. De vallei is een gigantische breuk in de aarde die zich uitstrekt van het Arabisch schiereiland tot in het hart van Afrika. In de vallei is veel vulkanische activiteit. Dit komt o.m. tot uiting in de zoutwater meren zoals Lake Nakuru. Deze zoutwater meren hebben een geweldige aantrekkingskracht voor flamingo’s die leven van de algen in het zoute water. Maar het park is ook bekend omdat men hier veel kans heeft om leeuwen maar ook luipaarden waar te nemen.
We bleven enkele dagen in de Rift vallei, niet alleen om wild te spotten, maar ook om lekker te zwemmen of wat uit te rusten.
Na de Rift vallei reden we naar het Masai Mara National Reserve. Dit is samen met de Serengeti in Tanzania een gigantisch natuurpark.
Ook daar kregen we weer veel gelegenheid om wild te zien, maar ook veel natuur, o.a. de wilde rivier Mara, bekend van de tv waarbij altijd getoond wordt hoe daar het wild oversteekt en belandt in de bekken van krokodillen. De krokodillen hebben we niet gezien trouwens. Ze waren er wel. Ook waren daar hippo’s ofwel nijlpaarden, die zich voornamelijk onder water bevonden omdat het te heet was boven water.
En uiteraard gingen we naar een Masai dorp.

Daar werden we door de plaatselijke bevolking wegwijs gemaakt.
De Masai vertelde ons over hoe ze leefden, ze zongen voor ons en lieten ons hun dorp zien, dus met rolstoel door de koeienstront, tenslotte bracht het geluk om in de stront te staan.
Met mijn handen vol met stront en de weinige flessen water die er ter beschikking was om het schoon te maken, reden we weer terug naar ons hotel.
Ook in het Masai Mara hotel, ofwel zo half en half tenten, bleven we weer 2 nachten om vervolgens door te rijden naar Nairobi om vandaar uit te vliegen naar Mombasa.

Hier werden we verder gereden (wat hebben we veel bagage mee) naar Malindi, voor een strandvakantie.
Heerlijk uitrusten aan de kant van de zee, of het zwembad. Zwemmen in een warm bad, de zee, of lekker koel water, het zwembad. Lezen, een cocktail, wat eten, wat een rust.
Maar ook hier hebben we enkele excursies gemaakt. Naar Malindi om een handycraft werkplaats te bekijken en vervolgens een extra ritje met de taxi om ons nog meer van de omgeving te laten zien. En naar Gedi, een verlaten stad. Ook een boottochtje naar de koraalriffen stond op het programma.
Maar ja, aan alle goede dingen komt een eind, zo ook aan deze vakantie. Het was heerlijk.
En goed mogelijk om allerlei verschillende dingen te doen waarbij het onmogelijk leek om met de rolstoel te gaan, maar waarbij toch met hulp van plaatselijke bevolking of onze eigen chauffeurs veel wel mogelijk bleek.


                            Het was een ongekend avontuur?     Corma

 

 

 

made by Corma copyright © 2008